EMS Sistemi, Yeni Nesil Spor Teknolojisi
 
ARTICLES
Sports, Nutrition, Diet and EMS Technology

EMS Sistemi, Yeni Nesil Spor Teknolojisi

İnsanlar her zaman koşmaya meyilli olmuşlardır. Gerek avlanmak gerek bir yere ulaşmak gerek performans için olsun hep koşmuştur. Günümüzde ise bu spor dalı genelde bir yerlere yetişmek için kullanılmaktadır.

1912 yılında Dünyanın en hızlı insanının (Don Lippincott) yaptığı derece (10.60)  günümüzde birçok atlet tarafından çok rahat bir şekilde yapılabilmektedir. Kim derdi ki adamın biri çıkacak ve 100 mt. yi 9.58 sn.de koşacak (Usain Bolt). Peki bu nasıl oldu?

Cevap çok net aslında. Antrenman teknikleri ve bilimi. Hiç kuşkunuz olmasın ki bilim ilerledikçe dereceler de ilerlemeye devam edecek. Yeni nesil spor teknolojileri bilim ile birleştiğin de daha çok rekorlar göreceğiz.

Usain Bolt

Günümüzde çoğu insan bir şekilde spor yapıyor ya da yapmaya çalışıyor. Kim hangi spor dalında kendini mutlu hissediyorsa o branşta devam ediyor. Unutmayın ki spor yapmak gelecek için çok iyi bir yatırımdır aslında. Daha sağlam bir fizyoloji daha güçlü bir kalp daha büyük ciğerler ve yaşam kalitesinde gözle görünen bir ivmelenme. Kim istemez ki?

Fakat hangi sporu yaparsanız yapın bunun için zaman ayırmalı ve sürekliliği sağlamalısınız. İşte bu noktada maddiyat, lokasyon ve dış etkenler (trafik, iş zamanı, sosyalleşme zamanı, özel zaman, davetler, vb.) devreye giriyor.

Düşününce, sanırım çok yoğun bir ülkeyiz. Neden mi? Baksanıza kimsenin zamanı yok. Herkes bir yerlere yetişiyor ya da yetişmeye çalışıyor. Bir de bu zamansızlıkta nasıl spor yapılacak ki.

Şimdi bana kulak verin amcalar, abiler, teyzeler, ablalar. Yeni nesil spor teknolojisi ile bu mümkün. Sizden sadece 20 dk. alıyor ve size 1 haftalık spor verebiliyor.  Bunun adı Ems teknolojisi; çok etkili bir sistemdir kendisi.

Ems teknolojisi, biosuit

Bir kıyafet giyerek vücudunuza düşük frekanslarda akım verilerek yapılan egzersizler. İlk olarak kulağa kötü gelebilir. Nasıl yani? Elektrik mi veriyorsunuz? Hayır. Bu sistem sizlere elektrik vermez, vücuda hiçbir yan etkisi ve zararı yoktur. Eğer zararlı olsaydı sağlık kazanmak için gittiğiniz fizyoterapi merkezlerinde kullanılan bu tarz aletler olmaz ve bu merkezler kapatılırdı.

Bu sistem sağlık için tasarlanmış ve sakatlık riski olmayan bir sistemdir. Bu sistem ile ilgili ilk araştırmalar 1780 yılında başlamıştır ve bu zamana kadar da birçok ciddi çalışma yapılmıştır. Özellikle Beyrut Üniversitesi ve Köln Spor Akademisi tarafından yapılmış birçok araştırma, yazılmış tez ve makaleler mevcuttur. Bu araştırmaların hiçbirinde kötü ve sağlıksız bir sonuca rastlanmamıştır. Hatta 1971 olimpiyatların da birçok sporcu kuvvet çalışmalarını ve hız çalışmalarını bu sistem ile destekleyerek yapmıştır ve çok iyi başarılar ortaya çıkmıştır.

Yukarı da bahsettiğimiz Dünya 100 mt. Rekortmeni, çıkış çalışmaların da bu sistemden destek almış ve uzun vadeli çalışmıştır. Sistemin en önemli özelliği bütün sporu 20 dk. da yaptırabilmesidir. Düşünün arkadaşınız kahve yapıp içene kadar siz 1 haftalık sporunuzu yapmış olacaksınız.

Spor yapan insanlara bir şey öğretilirken 5 ana unsur vardır. Bunlar: Teknik – Taktik – Kondisyon – Hırs ve Moraldir. Bu unsurlardan 3 tanesini (Teknik, Taktik, Kondisyon) hoca verir. Diğer ikisi ise (Hırs ve Moral) spor yapan insanın kendisinde olmalıdır. İşte o zaman başarı gelir. Düşünsenize bu 5 unsuru 6’cı unsurla (Bilim) harmanladığınızı. İşte o zaman olaylar değişir. Sadece başarı gelmekle kalmaz. Bu başarı daha kısa sürede, daha az efor ile, sakatlık riski olmadan, uzun süreli kalıcılık sağlanarak, mutluluk ve güven duygusu ile birlikte gelir.

Soruyorum sizlere, ne yapmak istiyorsunuz? Kilo vermek, kilo almak, incelmek, sıkılaşmak, bel boyun sırt ağrılarından kurtulmak, selülitlerden kurtulmak, sağlık ve yaşam kalitesinde artış, daha dirençli vücutlar ve bunların getirdiği ve her insanın arayıp da bulamadığı mutluluk hissi... Size diyorum ki bunlara sadece 20 dk’da ulaşabilirsiniz. Tek yapmanız gereken bilime ve yeni nesil bu spor teknolojisine inanmanız. Siz sadece hedefinizi gösterin, bırakın teknoloji işini yapsın. #akımasendekatıl

YAZAR HAKKINDA

Tolga Aydın, Letsfit eğitim koordinatörü

TOLGA AYDIN

2009 yılında Kırıkkale Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünden mezun olmuştur. Ergojenik destekler üzerine araştırmalar yapmıştır. Spor müdürü olarak birçok kulüpte çalışmıştır. Halen Letsfit bünyesinde "Eğitim Koordinatörü" olarak görev yapmaktadır. EMS Personal Trainer ve Performance Trainer olarak EMS sistemi ile birlikte profesyonel ya da amatör kişi veya takımları çalıştırmaktadır.